Infrarood stralers

Health Line incoloy & ENC elementen  

Health Line infraroodsauna's zijn standaard uitgerust met ons unieke DHS systeem voor specifiek in zone's te kunnen werken, iedere zone in de cabine vereist ook specifieke golflengten infrarood, met name de achterkant stralers waar onze incoloy edelmetaal elementen ingebouwd zijn geven een iets zachtere inwerking t.o.v. de E.N.C. elementen die  in de frontzone ingebouwd zijn, deze zijn dan ook verder van het lichaam verwijderd.

Bij de incoloy rugstralers wordt met behulp van een reflector de stralingshoek tot 95% verhoogd. De ENC stralers werken door de milde warmte zeer sterk in het lichaam door omdat hierbij de temperatuur wordt verdeeld door de alu behuizing. Deze incapseling in aluminium zorgt tevens voor een minder lange na-gloed tijd zodat de effectieve werkzaamheid nog verhoogd werd.

Dit DHS systeem werkt dan ook perfect in harmonie met onze procentueel instelbare besturings systemen waarbij men zelf kan kiezen op welke intensiteit men werkt. 

Zowel onze Health line incoloy  als onze E.N.C. infrarood elementen hebben een onbeperkte levensduur waardoor men ze nooit hoeft te vervangen door slijtage. Onze straler producent garandeerd bovendien een echte fabriekswaarborg van 10 jaar. Bij ons geen commerciele loze levenslange fabeltjes maar keiharde fabrieksgarantie.

 

Incoloy® stralers: Health Line dual heating system

Health Line Incoloy® stralers zijn edel-staalelementen die de hoogste afgifte aan infrarood laten optekenen in onafhankelijke testen.Incoloy kan in allerhande vormen gemaakt worden en kunnen in combinatie met een degelijke reflector een "verspreidingswaarde" hebben van meer dan 95%. Incoloy® is in feite een staallegering van nikkel, chrome en ijzer, molybdeen,koper en titanium dat zeer goed bestand is bij hoge temperaturen.
Bij de opwarm fase zien we duidelijk geen verschil als we de verschillende profielen bekijken, enkel bij de afkoeltijd zijn de U profiel stralers duidelijk in het voordeel t.o.v. de M- profiel stralers, logisch omdat het oppervlak van de M-profielen groter is en daarom langer "na-gloed" en wanneer we testen bekijken op lage temperatuur zijn de langere profielen tot 30% in het nadeel.

ENC stralers. 4,1 - 16,3 micron.

E.N.C. stralers staat voor Enclosed Nickel Chrome. De basis voor deze hoogwaardige stralersoort is dezelfde als bij onze traditionele nikkel chrome elementen. Hierbij wordt zeker de duurzaamheid van deze beproefde stralersoort verzekerd. Het grote voordeel van een ENC straler is dat door de aluminium case de lengte van het stralingsoppervlak met minstens 40% kan verhoogd worden. Dankzij deze ontwikkeling is het nu ook mogelijk om grotere afstand te bereiken.

De absolute waarden van infrarood zijn bv. in vergelijking met kort golvige elementen volledig overtroffen, zodat het fabeltje dat korte golven sterker effect zouden hebben nu voor eens en voor altijd tot het verleden behoren.

Deze ENC straler is dankzij onze innovatie drang een stralersoort die nog moeilijk te overtreffen zal zijn.

 

 

 

Mevr. Geudens uit Olen

"Na jarenlang sukkelen met mijn fibromyalgie kocht ik een Health Line infraroodsauna. Ik ben eerlijk gezegd bijzonder aangenaam verrast door het verzachtende effect van de infraroodstraling op mijn pijnlijke spieren."

Dhr. Van Hove uit Antwerpen

"De aankoop van mijn Health Line infraroodsauna veranderde mijn leven."

Dhr. en Mevr. Peeters uit Geel

"Wij leiden allebei een druk leven. Na een uitputtende dag is het heerlijk ontspannen in onze Health Line infraroodcabine."

Dhr. Maas uit Turnhout

"Een infraroodcabine van Health Line in huis is pure luxe!
Echt een zalig gevoel nadien."

Dhr. Taels uit Tessenderlo

"Een infraroodsaunabeurt moet je echt ervaren om te beseffen wat het met je lichaam doet."

Fam. Van Der Donk uit Zwijnaarde

"Onze zoon, een rolstoelpatiënt, gebruikt onze infraroodsauna dagelijks om zijn pijn te verzachten."

Dhr. Van Looveren uit Hoogstraten

"Na één sessie van 20 minuten in mijn infraroodsauna voelde ik reeds een duidelijk verschil in mijn pijnlijke onderrug."

Kinesist Debaenst uit Kapellen

"Ik kocht mijn Health Line infraroodcabine om de pijnlijke spieren van mijn patiënten aan te pakken."

Mevr. Pauwels uit Willebroek

"Mijn huid voelt superzacht en zuiver aan en straalt na een infraroodsaunabeurt."

Dhr. Van Kerrebroek uit Brugge

"Nooit gedacht dat ik mijn chronische pijn zo goed kon verzachten door mijn Health Line infraroodcabine."

Dhr. Planckaert uit Aalter

"Mijn infraroodsauna is ideaal tegen mijn reumaklachten.
Ik heb lang getwijfeld maar de aankoop is een zeer goede beslissing gebleken."

Mevr. Aerts, kapper, uit Beerse

"In mijn infraroodsauna geniet ik van ‘me time’. Heerlijk verzachtend en aangenaam."

Mevr. Neyrinck uit Merelbeke

"Mijn spierpijn is zeker met 50% afgenomen sinds ik mijn infraroodcabine in gebruik heb.
Niet twijfelen, gewoon doen, is mijn advies aan andere mensen."