Wat is infrarood

U merkt het verschil meteen

Pijnbestrijding, conditieopbouw of gewoon ontspannen.

Het principe

Infrarood verwijst naar de elektromagnetische golven waarvan de golflengten tussen zichtbaar licht en microgolf liggen. Afhankelijk van zijn golflengten, kan infrarood verder verdeeld worden in IRA close-range ( korte golf ), IRB mid-range ( midden golf ), en IRC long wave ( lange golf ).
Mensen nemen licht waar wanneer elektromagnetische straling met een golflengte tussen 750 en 400 nanometer het oog bereikt. Infrarood betekent 'onder het rood', omdat de frequentie van infraroodstraling iets lager ligt dan die van het rood.

Alle lichamen zenden infrarode straling uit. De golflengte daarvan is afhankelijk van de temperatuur. Vaste lichamen zenden een continu spectrum uit.
De korte golf stralers zijn gemakkelijk te onderscheiden van de andere omdat men hier te maken heeft met het zichtbare deel binnen het spectrum. 
IRC ( lange golf ) heeft de” langste "golflengte en de hoogste efficiëntie van deze drie. Infrarood is een type van warmte dat wordt veroorzaakt wanneer onze organismen energie uitoefenen. In onze cabines gebruiken de infrarode stralers 20% van hun energie om de lucht te verwarmen, de resterende 80% wordt rechtstreeks aan het lichaam afgegeven. Dat is ook de reden dat bij een veel lagere temperatuur een groter rendement verkregen wordt.

Terwijl het lichaam zich ontspant in de infraroodsauna, begint het in feite zeer hard te werken. Aangezien de bloedsomloop stijgt, begint het lichaam te transpireren om te koelen, en verliest zo transpiratievocht en begint calorieën te verbranden. Pijnlijke spieren zullen sneller herstellen dankzij de grote hoeveelheden zuurstof rijk bloed dat door het lichaam stroomt, dat intussen ook het immune systeem van het lichaam verbetert. De drainage van giftige materialen wordt versneld als resultaat van de verhoogde bloedsomloop en het heftig transpireren. Levering van het aan zuurstof rijke bloed helpt om het natuurlijke evenwicht van het lichaam te herstellen, dat in een mooie, zachtere huid resulteert. Bij regelmatig gebruik van de infrarood cabine is bewezen dat men positieve gevolgen constateert voor vele verschillende vormen van pijn aan spieren en gewrichten.
Ook enkele huidaandoeningen zoals psoriasis, eczema en acne kan bij regelmatig gebruik stabiel gehouden worden of zelfs verbeteren omdat het intensieve zweet toxine van de diepste lagen van het lichaam verdrijft.

De veiligheid van infrarood

Alle soorten van infraroostraling is veilig, op voorwaarde dat het op een correcte manier gebruikt word. Het belangrijkste aan een infraroodsauna is dat men met een veilig gevoel kan genieten van het saunabaden.
Het grote voordeel van de Health Line® infraroodstralers is dat deze in Japan geproduceerde elementen zowel bij de productie in de fabriek als door onafhankelijke keuring instanties op hun veiligheid worden gecontroleerd. 
Wanneer we de verschillende golflengten van ieder type straler bekijken kan men stellen dat voor het gebruik in de compacte infraroodcabines de IR-C of IR-B stralers de meest gebruikte soort is.  

Het gebruik van de infraroodsauna

Het gebruik van de infraroodsauna begint in feite voor het saunabaden. De beste resultaten krijg je namelijk wanneer vooraf even een douche of bad genomen word. Alle Health Line® infraroodsauna’s hebben een zeer korte opwarmtijd van ongeveer een 10 tal minuten, deze opwarmtijd wordt dan meestal benut om even te douchen, zo kan je wanneer je uit bad of douche komt onmiddellijk de infraroodsauna in. De beste resultaten krijg je wanneer je vanaf een lage temperatuur stelselmatig de temperatuur laat oplopen tot de gewenste ingestelde temperatuur. Na een 10 tal minuten zal het lichaam heftig beginnen te transpireren, nu worden in het lichaam een aantal processen op gang gebracht om zich van warmte te ontdoen. De hartslag zal sneller worden waardoor er meer zuurstof rijk bloed door de aderen stroomt. Ook worden allerlei giftige stoffen mee afgevoerddoor het heftig transpireren. Het vochtverlies in een Health Line® infraroodsauna bestaat uit 80% vocht en 20 % vetten. Op deze manier worden bij een infraroodsauna ook effectieve calorieën mee verbruikt en niet enkel vocht.
Wanneer het saunabaden afgelopen is, laat men het lichaam terug rustig aan wennen aan de lagere temperatuur buiten de sauna. Als het lichaam zich terug heeft aangepast aan de omgevingstemperatuur kan je opnieuw een aangenaam bad of douche nemen, dit hoeft in tegenstelling tot het traditionele saunabaden niet met koud water te zijn, maar gewoon een warme aangename douche of bad

Kinesist Debaenst uit Kapellen

"Ik kocht mijn Health Line infraroodcabine om de pijnlijke spieren van mijn patiënten aan te pakken."

Dhr. Planckaert uit Aalter

"Mijn infraroodsauna is ideaal tegen mijn reumaklachten.
Ik heb lang getwijfeld maar de aankoop is een zeer goede beslissing gebleken."

Dhr. Taels uit Tessenderlo

"Een infraroodsaunabeurt moet je echt ervaren om te beseffen wat het met je lichaam doet."

Mevr. Pauwels uit Willebroek

"Mijn huid voelt superzacht en zuiver aan en straalt na een infraroodsaunabeurt."

Mevr. Geudens uit Olen

"Na jarenlang sukkelen met mijn fibromyalgie kocht ik een Health Line infraroodsauna. Ik ben eerlijk gezegd bijzonder aangenaam verrast door het verzachtende effect van de infraroodstraling op mijn pijnlijke spieren."

Mevr. Neyrinck uit Merelbeke

"Mijn spierpijn is zeker met 50% afgenomen sinds ik mijn infraroodcabine in gebruik heb.
Niet twijfelen, gewoon doen, is mijn advies aan andere mensen."

Dhr. en Mevr. Peeters uit Geel

"Wij leiden allebei een druk leven. Na een uitputtende dag is het heerlijk ontspannen in onze Health Line infraroodcabine."

Dhr. Van Kerrebroek uit Brugge

"Nooit gedacht dat ik mijn chronische pijn zo goed kon verzachten door mijn Health Line infraroodcabine."

Dhr. Van Looveren uit Hoogstraten

"Na één sessie van 20 minuten in mijn infraroodsauna voelde ik reeds een duidelijk verschil in mijn pijnlijke onderrug."

Mevr. Aerts, kapper, uit Beerse

"In mijn infraroodsauna geniet ik van ‘me time’. Heerlijk verzachtend en aangenaam."

Fam. Van Der Donk uit Zwijnaarde

"Onze zoon, een rolstoelpatiënt, gebruikt onze infraroodsauna dagelijks om zijn pijn te verzachten."

Dhr. Van Hove uit Antwerpen

"De aankoop van mijn Health Line infraroodsauna veranderde mijn leven."

Dhr. Maas uit Turnhout

"Een infraroodcabine van Health Line in huis is pure luxe!
Echt een zalig gevoel nadien."