Blog

Winterbraderij & opendeur 18 & 19 nov van 11 tot 17u

In samenwerking met Unizo en alle deelnemende handelaars van Beerse nemen ook wij deel aan de eerste editie van de winterbraderij. Een heel tof initiatief en zeker voor ons de meest ideale periode van het jaar om onze infraroodsauna's in de kijker te zetten.

Een merk infraroodsauna voor 35% minder geld ?

Bepaalde gekende " merken " zoeken werkelijk alle mogelijkheden uit om maar te rechtvaardigen dat hun prijs een eerlijke zou zijn, ik citeer " het verschil tussen andere merken en hun merk X  zit hem voornamelijk in de stralingselementen" Inderdaad zit er wel verschil in kwaliteit en in prijs, ma

Een bewezen bereik van 6.340 nanometer

Onlangs komt er een klant bij ons met de stelling dat bij merk X de stralingselementen precies 6340 nanometer geven.

Opwarmtijd van een infraroodcabine

Een infraroodcabine hoeft helemaal niet "opgewarmd" te worden, waar het in feite om gaat is dat de lampen of weerstanden voldoende warm zijn om in de juiste golflengte te werken. Zo zijn er tussen de verschillende soorten lampen toch wel wat verschillen te noteren.

Infrarood info weekend op 30/9 en 1/10

Ziet u door de bomen het bos niet als het over een infraroodsauna gaat? Wat is nu het beste infrarood, werkt kortgolvig infrarood dieper of net niet, speelt temperatuur een rol inzake therapeutische werking?

Jaarbeurs in Flanders Expo Gent

Wij nemen voor de achtste keer deel aan de jaarbeurs te Gent van 16 tot 24 september. U kan ons vinden in HAL 1 standnummer 1744.

Infraroodsauna kopen in vertrouwen?

Cijfers liegen niet, mensen liegen. En om onze zogenaamde concurrenten te vergelijken is het soms eens zeer leerrijk om de cijfers van bepaalde bedrijven op te vragen bij de nationale bank. Dit kost niks en is vrij op te vragen.

Infraroodcabine testen ?

Een vraag die klanten meermaals stellen is of men de cabine eens kan testen. In principe zou dat inderdaad kunnen maar het probleem is dat deze éénmalige test weinig tot geen nut zal hebben.

Dealers voor Health Line infraroodcabines

Groot nieuws: Na 12 jaar de verdeling van Health Line infraroodcabines exclusief door Infraligna te laten gebeuren wordt nu onze structuur gewijzigd en zal er een groot netwerk van dealers worden opgezet.

Rugpijn verzachten met infrarood

Rugpijn is een algemene term voor het ongemak aan je rug. Rugklachten in het algemeen komen bij zeer veel mensen voor, zowel jong als oud. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug, terwijl anderen chronische rugklachten hebben.

Snel oplopende temperatuur in de infraroodsauna

Hoe snel is een infraroodsauna opgewarmd? Hierbij twee zaken, men kan spreken over de ruimte temperatuur of over het gebruiksklaar zijn van de cabine.

Carbon plaatstralers niet therapeutisch

Tegenwoordig vindt men tal van vlaktestralers terug in ( goedkopere chinese cabines ) Dikwijls plaatst men dan ook nog een red glass heater in de cabine om de indruk te wekken dat het om therapeutisch infrarood zou gaan. Niets is echter minder waar, let hiermee op.

Dé enige echte therapeutische infraroodcabine

 Het woord "therapeutisch" wordt in het woordenboek weergegeven als "medisch genezend, op de geneeswijze betrekking hebbend"

Infraroodsauna op maat

Een infraroodcabine kan ook volledig op maat gemaakt worden wanneer de afmetingen van een standaard cabine niet in de voorziene ruimte passen. Het gebruik van de gewenste materialen wordt dan tesamen besproken om tot het gewenste resultaat te komen.

Tecoloy onder de infrarood loep

Tecoloy is een trademark d.w.z. dat dit een beschermde merknaam is waar enkel door de houder van het merk mee kan gewerkt worden in advertenties of brochures. Voor tecoloy is dit bedrijf PLH inc.

Diepwerkend infrarood

Zoals u wellicht al gelezen of gehoord heeft is er binnen het infrarode spectrum sprake van 3 verschillende frequenties of golflengten. Het kort golvige gebied bevind zich tussen 780 en 1400 nm ( nanometer ) deze golflengte wordt ook wel de IR A ( korte golf ) frequentie genoemd.

Hoe gebruik je de infraroodcabine in de zomer

Een infraroodcabine kan je altijd gebruiken, ook wanneer er zomerse temperaturen heersen. Wat we dan wel dienen aan te passen is onze ingestelde temperatuur.

Oogbescherming nodig in infraroodsauna?

De lucht in een infraroodsauna is zeer droog in vergelijking met bv een Finse sauna of een traditioneel systeem. De meeste mensen hebben hier absoluut geen ongemak van maar voor sommige mensen, zeker als men lenzen in heeft kan deze lucht ervoor zorgen dat de ogen te weinig oogvocht aanmaken.

Garnier ambre solair tv reclame

Schoenmaker blijf uw leest zou ik zeggen. Garnier maakt reclame voor zijn zonnecremes op tv, maar de onzin over "schadelijk infrarood" is toch een brug te ver dacht ik.

Prijzen van infraroodsauna's

De meest gestelde vraag is waarschijnlijk wel, " waar zit dat prijsverschil toch in ?" Een prijs wordt bepaald door vele verschillende factoren, de houtsoort kan hierbij al een groot deel van het verschil bepalen, 25 a 30% is mogelijk.